Landet Inuti

Datum: 2017-10-11

Tid: 19:00

Plats: Hofors, Folkets Hus, Valhall

Biljettinfo: Vuxen 100 kr och ungdom 40 kr Förbokning tel: 070-5623587 Jan Pettersson eller förköp med rabatt på TICKSTER. Biljetter säljs med början 1 h före föreställning start. Har ni någon grupp som vill gå hör av er för en grupprabatt.

Scenpasserbjudande: 30 kr/person

Boka

En föreställning om svensk landsbygd och queera erfarenheter i skuggan av storstadsnormen. Landet Inuti bygger på berättelser från hela Sverige, om att lämna, stanna och återvända.

En berättelse om festfyllda bygdegårdar, vidsträckta landskap och varma händer mot frostbitna skägg. Historier om människor som simmar mot strömmen där flödet av berättelser är som starkast. ”Är det bara i staden jag kan bli hel? Måste jag flytta till stan för att få leva som jag vill? Alla flyttar ju – har jag ens ett val? Du ska få ett liv i storstan, säger de, här finns ingen framtid för en sån som du.”
Information om arrangemanget:
Landet Inuti görs i samarbete med Riksteatern och har urpremiär 27 mars. Spelperiod i Gävleborg är 9 september – 31 oktober Följ insamlingsarbetet på landetinuti.riksteatern.se Lyssna på krönikan kring föreställningens tematik i P1 Behövs verkligen storstaden för frigörelsen? Reportage om föreställningen: SVT Sverige! https://www.svtplay.se/ (20 min. in i programmet) Metro http://www.metro.se/ Kulturnytt http://sverigesradio.se/ SVT Edit: http://www.svtplay.se/klipp/