Att komma till ön med skatten är inget äventyr

Datum: 2017-04-21

Tid: 19:00

Plats: Hofors, Barkhyttans Bygdegård

Biljettinfo: Biljettpriser: vuxen 100 kr och ungdom 50 kr inkl fika. Förbokning och info : Birgitta Zettlin tel: 0706953169

Scenpasserbjudande: Vuxen 30 kr rabatt och ungdom 10 kr rabatt.

Att komma till ön med skatten är inget äventyr är en berättelse om krig. Det är en berättelse om flykt och om att komma till en ny plats. I regi av Kajsa Isakson skapas en allmänmänsklig och angelägen föreställning som hämtar sitt stoff ur nuet. En berättelse om hur världen ser ut precis nu, för många barn och unga. Det handlar om människor som har flytt och de som flyr, som är i väntan och i längtan.

Föreställningen är en del av Hofors Kommuns kulturvecka.
Information om arrangemanget:
Föreställningen baseras på texter skrivna av barn från olika länder, däribland Syrien, Afghanistan och Sverige. Vi får höra berättelser från dem som är i krig, som flytt från krig och som aldrig varit i krig. Folkteatern skapar i Att komma till ön med skatten är inget äventyr en musikalisk föreställning på arabiska och svenska, som går över språkets barriärer och som man ska kunna se tillsammans med de man känner och de man ännu inte känner. Med musik av Görgen Antonsson skapas en föreställning om vår tid och mångas verklighet, men också om våra barns drömmar och rättigheter.